Skip to main content

Reinigingsstandaarden verhoogt met nieuwe Ecoclean EcoCwave

Mevo Precision Technology heeft onlangs haar reinigingscapaciteiten en -kwaliteiten verhoogd met de aankoop van de Ecoclean EcoCwave. Hiermee komt Mevo tegemoet aan de groeiende vraag en eisen vanuit voornamelijk de medische markt op het gebied van reinheid.

Vanuit de markt kwamen de afgelopen jaren steeds meer signalen over het toegenomen belang van reinheid. Ook is Mevo Precision Technology zich verder gaan specialiseren op de fabricering van geavanceerde medische hulpmiddelen, waarvoor hoge reinheidseisen worden gesteld door klanten. Deze hogere standaarden vereisten een modernisering van het schoonmaakproces en hebben Mevo doen besluiten tot de aankoop van de Ecoclean EcoCwave.

De EcoCwave is een krachtig sproei- en vloedreinigingssysteem op waterbasis. Dankzij uitgebreide mogelijkheden zoals ultrasoon, bevloeden en roterend reinigen, is er altijd wel een reinigingsmethode te vinden die past bij het product. Nadat de producten zijn gewassen garandeert het systeem een honderd procent droging doormiddel van een combinatie van gefilterde warme lucht en vacuüm droging.

Binnen het gesloten systeem van de EcoCwave wordt water dat is gecondenseerd hergebruikt, wat de EcoCwave milieuvriendelijk en efficiënt maakt. Ten opzichte van de vorige reinigingsmachine die Mevo gebruikte heeft de EcoCwave een hogere capaciteit, waardoor de doorlooptijd aanzienlijk kan worden verkort en producten sneller gereed zijn. Al deze voordelen zorgen ervoor dat Mevo haar klanten een modern, efficiënt en zo milieuvriendelijk mogelijk reinigingsproces kan bieden.

Afbeelding © Ecoclean GmbH