Laatste nieuws

printer

Mevo Precision Technology is klaar om 3D metaal te gaan printen.
We beginnen met Cobalt-Chroom en RVS316L. De 1e producten hebben we inmiddels geprint. De meeste toepassingen worden bedacht in R&D en engineering. Wij denken daar graag in mee. En daarnaast kunnen we onderdelen ook helemaal afgewerkt aanleveren. Max. afmetingen 250x250x200 mm.

product

frans

Mevo: Smart Industrie zorgt voor verdubbeling stroomverbruik en voor duurzame boost.

Sinds afgelopen week liggen er 921 zonnepanelen op het dak van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo. Directeur Frans Verhaegh daarover: “Natuurlijk willen wij groen zijn. Maar het is ook bittere noodzaak. Doordat we steeds meer onbemand en met machines werken, is ons stroomverbruik in 6 jaar tijd verdubbeld.”

De 921 nieuwe zonnepanelen leveren op jaarbasis 300.000 kWh op. Dat lijkt veel, maar dat is lang niet genoeg om de machines van het bedrijf allemaal te laten draaien. Sterker nog, Mevo Precision Technology verbruikt op jaarbasis zo’n 1,3 miljoen kWh. Directeur Frans Verhaegh legt uit: “Om concurrerend te kunnen zijn in onze markt, kun je niet om machines heen, die voor een groot deel onbemand draaien. Zo hebben wij afgelopen jaar nog een vierde onbemande draaibank aangeschaft en een nieuw volautomatisch voorraadmagazijn, dat ervoor zorgt dat alle gereedschappen snel worden gevonden.”

Duurzame boost

Al deze nieuwe machines zijn een flinke aanslag op de energierekening van Mevo. Om te komen tot een eerste besparing is twee jaar geleden de hele fabriek voorzien van ledverlichting. De aanleg van de zonnepanelen is de tweede stap naar meer groen en energiebesparing. “We verwachten binnen tien jaar de aanschaf van de zonepanelen terugverdiend te hebben”, rekent Frans Verheagh voor. “Eigenlijk zouden meer bedrijven in de regio dit moeten doen. Of daken voor elkaar beschikbaar moeten stellen. Op die manier zouden we als bedrijfsleven duurzame energie een flinke boost kunnen geven.”


frans

Innovatie zit Mevo in het bloed, op zoek naar “het verschil” doen wij onder andere samen met SmartHub Achterhoek, Smart industry.

Een begrip dat inmiddels volop gonst in diverse wereldwijde industriesectoren. De kern: met slimme ict en nieuwe verbindingen zorgen voor efficiëncy en innovatie in de maakindustrie. En laat dat nu nét in de genen zitten van Achterhoekse ondernemers! Daarom presenteert de Achterhoek zichzelf vanaf nu als SmartHub Achterhoek. Een regio die rijk is aan toonaangevende, innovatieve maakbedrijven met internationale allure.

De Achterhoek heeft het klimaat bij uitstek voor de ontwikkeling van smart industry. Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen werken er al jaren intensief samen om baanbrekende product- en procesinnovaties te realiseren. Tot voor kort was dit misschien het best bewaarde geheim van de regio, maar met SmartHub Achterhoek is het besluit genomen om deze innovatiekracht wereldkundig te maken. Ontwikkeling vraagt om talent. Daarom krijgt jong hoger opgeleid talent volop de kans een prominente rol te spelen bij de smart industry-ontwikkelingen. Talloze bedrijven bieden uitdagende stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. In een speciaal Talent Program komen talenten van verschillende Achterhoekse bedrijven bijeen, wordt kennis uitgewisseld en leren ze van best practices bij andere smart industry-bedrijven.

Bezoek Smarthub op hun website: www.smarthub.nl


Mevo Slowakije is meer dan lage lonen:

frans

29 april 2014 - De Slowaakse vestiging van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo viert deze maand zijn 20-jarig bestaan.
“Ons succes daar komt niet alleen door de lage lonen”, zegt directeur Frans Verhaegh. “We hebben onze Slowaakse werknemers vanaf het begin in Nederland opgeleid. Daardoor hebben ze een Nederlandse mentaliteit, waardoor onze klanten bij Mevo Technology SPOL ook een westerse kwaliteit en leverbetrouwbaarheid wordt geboden.” In twintig jaar tijd is Mevo Technology SPOL in Tren?in uitgegroeid tot een volledig zelfstandige onderneming waar geassembleerde deel- en eindproducten worden vervaardigd voor de Nederlandse, Duitse en Slowaakse hightech industrie. Er werken 52 mensen bij het bedrijf. “De klant wordt vanuit Slowakije volledig ontzorgd en heeft dus nergens meer omkijken naar”, zegt Verhaegh. “We regelen van daaruit de inkoop van de onderdelen en het plaatwerk, assembleren de producten en houden voorraad voor de klant.” Ook logistiek gezien valt de afstand tussen Slowakije en Nederland volgens Verhaegh erg mee. “Producten die op vrijdag af zijn en worden ingeladen in Slowakije zijn de maandag erop in Nederland.” Concurrerend blijven Directeur bij Mevo Technology SPOL is Erika Ková?ová. Het bedrijf wordt door haar op een westerse manier aangestuurd en beschikt over een modern machinepark. “Ook dat laatste verwachten veel opdrachtgevers niet”, zegt Verhaegh. “We hebben onlangs geïnvesteerd in een nieuwe Nakamura WT 150, een draai- en freescombinatie met stafaanvoer waarmee we ook onbemand kunnen produceren. Natuurlijk zijn de arbeidsuren in Slowakije goedkoper dan in Nederland. Maar om ook in de toekomst concurrerend te blijven, zal je in Oost-Europa onbemand moeten kunnen produceren. Dat de lonen daar lager liggen blijft echter een USP, maar dan vooral voor de arbeid die je eromheen verricht.” Mevo Technology SPOL in Slowakije beschikt over een eigen ISO 9001 certificaat, waarmee directeur Verhaegh maar wil aangeven dat het helemaal op eigen benen staat. “We zitten stiekem zelfs al te denken aan uitbreiding. Want het pand in Tren?in staat mudjevol met machines.” Maar eerst wordt het jubileum gevierd. En aangezien ze dat in Slowakije niet bij 25 maar bij 20 jaar doen, is het nu feest bij Mevo Technology SPOL.


frans

Nu ook TIG-lassen bij Mevo Mevo heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met TIG-lassen. De TIG-lassers van Mevo worden indien nodig ingewerkt bij de klant zelf en daarna geplaatst bij Mevo SRO in Trencin, onze Slowaakse vestiging. In Slowakije zijn nog voldoende gecertificeerde lassers te vinden en de lonen liggen er een stuk lager. De hele productie wordt daar op een westerse manier aangestuurd en van a tot z geregeld. Van de inkoop van de onderdelen en het plaatmateriaal tot aan het houden van de voorraad voor de klant. En werk dat op vrijdag af is en wordt ingeladen, is de maandag erop in Nederland. De klant in Nederland wordt dus volledig ontzorgd! Meer informatie, vraag naar Frans Verhaegh, tel. (0573) 45 19 45.